Корисні властивості масел

14.03.2011

Натуральні масла

Масло зародків пшениці-природний еліксир молодості
Масло зародків пшениці цінне живильне масло, до складу якого входять вітаміни, незамінні жирні кислоти (ліноленова, лінолева, олеїнова та ін), каротиноїди і антиоксиданти. Висока концентрація вітаміна Е є особливим достоїнством цієї олії. В організмі людини вітамін Е стимулює м’язову діяльність і функцію статевих залоз, має виражену антисклеротичну і противотоксичну дію.

Масло зародків пшениці
- Знижує ризик серцево-судинних захворювань;
- Уповільнює процес старіння організму, завдяки високій антиоксидантнійї здатності;
- Підвищує потенцію, покращує репродуктивну функцію;
- Надає захисну дію на нервову систему;
- Сприяє ростую і розвитку організму;
- Покращує стан шкіри, волосся і нігтів.
Масло зародків пшениці рекомендовано:
- Для профілактики атеросклерозу і підвищення захисних сил організму;
- Для боротьби з перевтомою в період підвищеного навантаження;
- При атеросклерозі, для попередження розвитку ішемічної хвороби серця, інсультів;
- При діабеті, для уповільнення розвитку діабетичної ретинопатії;
- Для запобігання виникнення сексуальних розладів у чоловіків, а також поліпшення статевої функції, посилення лібідо і потенції;
- В період реабілітації після перенесених операцій;
- При аденомі передміхурової залози (у комплексній терапії);
- При палінні, дії токсичних речовин, систематичному вживанні алкоголю;
- При професійних шкідливих факторах (робота з токсичними речовинами, вплив шуму, радіації, вібрації);
- Для зниження рівня холестерину в крові і печінки;
- Для попередження і уповільнення передчасного старіння.

Народний танець символізує культуру своєї країни. Нестримні, запальні і такі різні українські народні танці завоювали серця багатьох людей з різних куточків світу. Якщо ви ще не навчились танцювати свого національного танцю то ніколи не пізно зробити це саме зараз!

Кедрова олія – ​​таємниця Сибіру
Кедр є рекордсменом серед олійних культур за вмістом ряду речовин, зокрема “вітаміну молодості” – Е (“токоферол” в перекладі з грецького означає “несу потомство”). Він забезпечує повноцінну спадковість, тому в природних умовах соболь за відсутності в раціоні кедрових горішків перестає розмножуватися.
Кедрова олія перевершує кращі сорти оливкової олії за змістом ненасичених жирних кислот, які розчиняють холестеринові бляшки, перешкоджають виникненню ракових клітин. З огляду на кількість і склад вітамінів: А (вітамін росту та розвитку), В1 (впливає на функції травної, серцево-судинної і центральної нервової системи), В2 (покращує зір, стан печінки, шкіри, слизових оболонок), Е (стимулює ендокринну систему, оберігає мембрани клітин від пошкодження), F (сприяє засвоєнню білків, розщеплення жирів), макро-і мікроелементів, серед яких такі важливі для здоров’я людей, як магній (формує правильну структуру кісток), калій (зміцнює серцевий м’яз), залізо (компонент гемоглобіну ), мідь (стимулює діяльність мозку), марганець (необхідний для хрящів і гормонів), цинк (нормалізує функцію передміхурової залози, відновлює тканини), можна сказати, що масло кедрового горіха є унікальним продуктом.

Кедрова олія з успіхом застосовується в профілактичних і лікувальних цілях при таких захворюваннях, як:
- Виразкова хвороба;
- Хронічний гастрит;
- Анемія;
- Атеросклероз;
- Гіпертонія;
- Цироз печінки;
- Ревматизм;
- Туберкульоз;
- Лейкоз;
- Нефрит;
- Сечокам’яна хвороба;
- Цукровий діабет;
- Ожиріння.

Обліпихова олія – ​​цінне джерело здоров’я
Ще древні греки відгодовували листям обліпихи ослабенних, хворих коней. Звідси, напевно, і дослівний переклад обліпихи з давньогрецької – “блискучий кінь”. Використовували обліпиху в давнину і для лікування людських хвороб.
Відомо, що плоди обліпихи мають особливий, унікальний набір біологічно активних речовин, в першу чергу вітамінів, причому в концентраціях, які у жодноїо іншої рослини не зустрінеш: 100 г ягід з надлишком покривають денну потребу людини у вітамінах.
Володіючи унікальним набором вітамінів, біологічно активних речовин, мікроелементів, обліпиха має на організм загальнозміцнюючу і тонізуючу дію, яка схожа на ту, що досягається при прийомі таких класичних засобів, як женьшень і пантокрин.

Обліпихова олія з успіхом застосовується в профілактичних і лікувальних цілях при таких захворюваннях, як:
- Променеві ураження та опіки шкіри і слизових оболонок;
- Кольпіт;
- Ендоцервіцит;
- Ерозія шийки матки;
- Виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки;
- Гіперацидний гастрит;
- Гострі і хронічні ерозивно-виразкові ураження слизової оболонки порожнини рота;
- Пародонту;
- Атрофічний фарингіт;
- Ларингіт;
- Хронічний коліт;
- Неспецифічний виразковий коліт (у складі комбінованої терапії);
- Геморой;
- Тріщини заднього проходу;
- Проктит;
- Профілактика і лікування атеросклерозу;
- Онкологічні захворювання;
- Підвищення резистентності організму до шкідливих факторів навколишнього середовища;
- При зниженому зорі.

Гарбузове масло – ароматне здоров’я
У Середні століття маленька пляшечка гарбузового олії коштувала стільки ж, скільки золоте кільце.
Хоча в наші дні пляшечка якісного гарбузового масла і коштує набагато дешевше золотого кільця, воно як і раніше залишається одним з найдорожчих з усіх представлених на ринку.
До речі, для отримання 1л гарбузового масла необхідно обробити 2,5 кг сухого гарбузового насіння, або 30 гарбузів. На посівній площі розміром із футбольне поле можна виростити в середньому 5 тис. гарбузів – їх обробка дасть від 80 до 160 л олії.
Олія гарбуза містить велику кількість біологічно активних речовин: каротиноїди, токофероли (не менше 30%), фосфоліпіди, вітаміни В1, В2, С, Р, флавоноїди, ненасичені та поліненасичені жирні кислоти.

Гарбузове масло рекомендовано до застосування:
- Для нормалізації обміну речовин;
- При атеросклерозі та ішемічній хворобі серця;
- При захворюваннях сечового міхура і аденомі передміхурової залози, надаючи андрогенну і протизапальну дію, усуває біль у простаті й полегшує сечовипускання;
- Для зниження ризику розвитку хронічних запальних захворювань;
- При хворобах, що супроводжуються порушеннями ліпідного обміну (ожиріння, псоріаз, герпес, і т.д.);
- При хронічних дифузних захворюваннях печінки (гепатит, цироз, жирова дистрофія печінки, алкогольний гепатит, алкогольне ураження печінки);
- При холецистохолангіті, дискінезії жовчовивідних шляхів, виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки;
- Для лікування гострого та хронічного гастриту, печії;
- Для виведення токсичних речовин з організму;
- Для підтримки еластичності артерій і шкірних покривів.

Масло шипшини – джерело вітаміну С
Масло шипшини не дарма має титул “королеви натуральних олій”. Властивості цієї олії надзвичайно різноманітні. Воно усуває роздратування, підвищує еластичність шкіри, нормалізує роботу сальних і потових залоз, сприяє регенерації та омолодженню шкіри, надає обличчю рівний і красивий колір. Це м’який, але потужний антидепресант, який усуває нерішучість і додає упевненість в собі.
Олія шипшини містить насичені і ненасичені жирні кислоти, в тому числі лінолеву і ліноленову, а також каротиноїди і вітаміни С і Е. Плоди його вважалися дуже дорогим ліками і цінувалися як надзвичайно ефективний лікувальний засіб. Масло шипшини вважалося засобом, загоюючим рани, також його використовували при анеміях голови і трофічних виразках. Препарат являє собою маслянисту рідину бурого кольору із зеленуватим відтінком, гіркуватого смаку і специфічним запахом. Токсичними властивостями препарат не має.

Препарати плодів шипшини використовують як полівітамінний, загальнозміцнюючу і підвищуючий опірність організму засіб при гіпо-та авітамінозах, атеросклерозі, різних інфекційних захворюваннях, опіках, обмороженнях, пораненнях, гемофілії, кровотечах. Вони мають жовчогінну дію і показані при холециститах, холангітах, гепатитах, особливо пов’язаних з пониженням жовчовиділення. Встановлено позитивну дію шипшини на секрецію шлункового соку. Він підвищує кислотність і збільшує перетравлювальну силу пепсину, тому препарати його рекомендують при анацидних гастритах.

Лляне масло – народний лікар
Лляне масло -  незаслужено забуте, виробництво якого було витіснене більш дешевими і масовими рослинними оліями, хоча за своїми корисними властивостями воно значно перевершує їх. Зміст поліненасичених жирних кислот Омега-3 в лляному маслі майже вдвічі вище, ніж у риб’ячому жирі. Можна сказати, що льняне масло є “живим продуктом”, тому його потрібно оберігати від дії прямих сонячних променів і високої температури.
Тільки желатинова оболонка дозволяє зберегти корисні властивості лляного масла, тому капсульна форма випуску препарату краще рідкої форми.
Лляне масло попереджає хвороби судин і утворення тромбів. Щоденне вживання лляної олії сприяє профілактиці розвитку серцевих нападів, так як через зменшення в’язкості крові і нормалізації рівня жирів у крові навантаження на серце знижується. Вживання в їжу лляної олії сприяє зниженню показників артеріального тиску.

Доведено ефективність лляної олії для профілактики раку молочної залози, але, крім цього лляне масло полегшує перебіг передменструального синдрому та передменопаузи, покращує стан шкіри і волосся, сприяє загоєнню пошкоджених тканин. Олія з насіння льону має протизапальну, обволікуючу, сечогінну, легким проносним, бактерицидну дію. Лляне масло рекомендується при запаленні нирок і сечового міхура, каменях.

Залишити коментар