Користь лляної олії для краси і здоров’я

29.06.2011

Лляне масло

Льон - це рослина, що впевнено крокує по історії людства ще з незапам’ятних часів. Продукти переробки льону мають широку сферу застосування. У текстильній промисловості льон називають золотом текстилю. Лляне волокно має великий попит завдяки поєднанню чудових властивостей. У харчовій промисловості використовується такий продукт переробки льону, як лляне масло. Давайте розберемося, в чому користь льняного масла для краси і здоров’я. Унікальний склад масла настільки цінний для організму людини, що його з легкістю можна назвати золотом серед харчових масел. Олія насіння льону є джерелом поліненасичених жирних кислот: ліноленової, лінолевої, олеїнової - які в народі більше відомі, як кислоти під загальною назвою «Омега». Ці кислоти людський організм може отримувати тільки ззовні. Склад олії такий, що досить з’їдати 1 – 2 столові ложки льняного масла, щоб забезпечити добову потребу організму в жирних кислотах і жирах.

Найти хорошую и переспективну работу трудно, но мы Вам поможем. Смотрите работа Запорожье на сайте rabota.zp.slando.com и узнавайте ежедневно о новых вакансиях.

Для багатьох Омега 3 (ліноленова кислота) асоціюється з морепродуктами, риб’ячим жиром. Однак рослинне джерело, представлений насінням льону, не поступається морському. Придбати лляне масло можна в рідкому вигляді, так само, як і будь-яке інше рослинне масло, або у вигляді капсул. Продукт повинен бути виготовлений методом холодного пресування з добірного насіння. Інша обробка масла неприйнятна, тому що воно стає марним. Пам’ятайте, слова «очищене», «дезодороване», «освітлене» – не прийнятні для масла з насіння льону. Свіже масло має прозорий, трохи жовтуватий колір, в нього не повинно бути запаху, мутності. В’язкість, запах оліфи, гіркота, мутність свідчать про те, що масло зіпсоване. Такий продукт вживати не можна навіть для косметичних масок. Для збереження масло краще помістити в темну, щільно закриту ємність. Необхідно уникати високих і низьких температур.

Користь для здоров’я лляного масла

Олія з насіння льону сприяє загальному зміцненню та очищенню організму, стимулює імунітет. Має антиоксидантну та протизапальну дію. Склад олії сприятливо впливає на серцево-судинну систему і шлунково-кишковий тракт. Омега 3 необхідна для нормальної роботи клітин мозку. Особливе значення кислота має при розвитку людського плоду, а також в перший рік життя дитини. Омега 3 – це необхідний елемент у нашому повсякденному харчуванні ще й тому, що сприяє регуляції надлишку ліпідів, що надходять в організм. Отже, лляне масло при вживанні не тільки не має побічної дії, а й допомагає бажаючим скинути зайві кілограми. Важливим є те, що льняне масло необхідно вживати тільки в холодному вигляді. Користь олії після високих температур втрачається. Застосовується льняне масло і зовнішньо при різних травмах шкіри (опіки, рани, тріщини), лишаях, синцях.

Лляне масло для краси

Добре використовувати масло в складі різних масок у косметологічних цілях, особливо для млявої, сухої, в’янучої шкіри. Сучасна жінка чула про вплив Омега 3 на шкіру. Поліненасичені жирні кислоти здатні сповільнювати процес старіння шкіри. Тому лляне масло – відмінний помічник для будь-якої представниці жіночої статі у справах кулінарії і краси. Суміш лляної олії з меленою кавою використовується для боротьби з целюлітом як пілінг. Такий скраб виходить м’яким, він не дратує шкіру. Для сухої, травмованої шкіри рук можна використовувати маску наступного складу: лляне масло (половина чайної ложки), одна капсула вітаміну Е, жовток одного яйця. Суміш необхідно нанести на попередньо розпарену шкіру. На півгодини залиште маску на руках, надівши на них спеціальні рукавички.

Залишити коментар