ТОП 3 літніх холодних супів

холодні супи

У літню пору так хочеться з’їсти або випити що-небудь прохолодне. У той же час, приготування їжі біля плити нагадує похід в парилку. Крім того, погодьтеся, не хочеться витрачати дорогоцінні літні хвилинки на готування. Вже краще повалятися на пляжі!

Влітку наш організм як би перебудовується на інший, більш легкий режим харчування. Саме в цю пору нам і знадобляться прості рецепти холодних літніх супчиків.

Окрошка
Лідером у нашому рейтингу літніх холодних супів є, звичайно ж, окрошка. Цю страву знають всі і скрізь. Єдиного рецепту з приготування окрошки не існує, в кожному регіоні її готують по-різному. Однак, “літня” окрошка дещо відрізняється від «зимової». По-перше, ми замінюємо майонез на кефір. По-друге, відмовляємося від ковбаси і м’яса. Можна використовувати відварну курячу грудку. Оскільки літо – це сезон овочів, ми додаємо в нашу страву максимальну кількість огірків, редиски і всілякої зелені. Таким чином, виходить низькокалорійне ситне блюдо, яке здатне втамувати спрагу, і на готування якого ви витратите не більше 15 хвилин.

Буряковий
У Росії цей суп називають борщ, а білоруси іменують його холодником. Головним інгредієнтом цієї страви є відварений буряк. Рецепт приготування дуже простий. Відварний або маринований буряк, варені яйця та свіжі огірки труть на дрібну або крупну тертку (кому як більше подобатися або у кого які зуби) і заливають улюбленим кефірчіком. Густоту страви можна регулювати, додавши води. Якщо хочете, щоб буряковий суп вийшов максимально рідким, тоді вибирайте 1%-й кефір. Можна також додавати відварну картоплю, це підвищить ситність страви.

Гаспачо
Темпераментні іспанці придумали чудовий рецепт холодного супу на основі томатів. У самій Іспанії існує більше десятка різних рецептів приготування гаспачо. Одним з найпопулярніших є наступний: томати (максимально стиглі і червоні), перець, огірки, часник, цибулю і томатний сік подрібнити в блендері. За смаком можна додавати сіль, перець або яблучний оцет. Прикрасити такий суп можна за допомогою зелені. Подають гаспачо з білим пшеничним хлібом.

Холодні супи просто незамінні в літню пору. Вони позбавлять вас від спраги, подбають про фігуру і заощадять ваш час на готування. Будь-який з цих рецептом можна переробити під власні смаки, склад продуктів можна змінювати. Таким чином, на основі даних рецептів ви легко зможете скласти свої власні.

Залишити коментар