Лікувальна нульова дієта 0В

21.09.2010

Лікувальна нульова дієта 0В

Дієта 0В служить для продовження розширення раціону і переходу до фізіологічно повноцінного харчування. У дієту вводять супи-пюре і супи-креми, парові страви з протертого відвареного м’яса, курки або риби, свіжий сир, протертий з вершками або молоком до консистенції густої сметани, парові страви з сиру, кисломолочні напої, печені яблука, добре протерті фруктові й овочеві пюре, до 100 г білих сухарів. У чай додають молоко; каші молочні. У дієті – 80-90 г білка, 65-70 г жиру, 320-350 г вуглеводів; 2100-2300 ккал; 6-7 г куховарської солі. Їжу дають 6 разів на день. Температура гарячих страв не вище 50оС, холодних – не нижче 20оС.

Приклад меню дієти № 0В (№ 1Б хірургічна)

1-й сніданок: яйце некруто, каша манна молочна – 200 г з 5 г вершкового масла, чай з лимоном та цукром.

2-й сніданок: сир протертий з вершками – 120 г, пюре з печених яблук – 100 г, відвар шипшини – 180 г.

Обід: суп-крем овочевий – 300 г, котлети м’ясні парові – 100 г, желе фруктове – 150 г.

Полудень: білковий омлет парової, сік фруктовий – 180 г.

Вечеря: суфле з відварної риби парове – 100 г, каша геркулесова молочна протерта – 200 г з 5 г вершкового масла, чай з 50 г молока.

На ніч: кефір 180 р.

На весь день: 100 г сухарів із пшеничного хліба вищого сорту, 60 г цукру, 20 г вершкового масла.

Прежде чем купить стиральную машину в Одессе нужно тщательно изучить ассортимент и преимущества каждой из моделей машин.

Залишити коментар