Осінні маски для обличчя

16.11.2010

Маски для обличчя

Краса шкіри багато в чому залежить від впливу зовнішнього середовища. Маски для обличчя здатні наситити шкіру всім багатством природних вітамінів і мікроелементів. Зміцнити шкіру, зберегти її молодість і пружність. Для початку – загальні принципи правильного застосування масок. Їх корисно робити раз на тиждень. Якщо маска зроблена акуратно і за всіма правилами, то її дія продовжується протягом трьох-чотирьох днів. Результат процедури буде помітний вже через кілька хвилин. Замішують маску безпосередньо перед застосуванням. Перш ніж нанести маску, ретельно очистіть шкіру від пилу і поту за допомогою нейтральних косметичних засобів – молочка для очищення шкіри , безалкогольного тоніка. Перед маскою корисно зробити легкий пілінг. Залишати маску на обличчі слід до повного висихання, але не більше ніж 20 хвилин.

Дозвольте запропонувати вам кілька рецептів осінніх масок, які стануть незамінними і корисними для вашої шкіри.

Римська маска для обличчя. Одна з найдавніших. Нею користувалися жінки ще дві тисячі років тому, щоб зберегти шкіру молодою і свіжою. Дві столові ложки борошна із зеленого горошку треба змішати з двома ложками сироватки до отримання однорідної густої маси. Для приготування борошна з усіх плодів соєвих культур необхідно використовувати кавомолку.

Іспанська маска для обличчя. Зерна свіжої квасолі залити гарячою водою на кілька годин. Потім варити, помішуючи, в невеликій кількості води, поки квасоля не стане м’якою. Зварені зерна протерти через сито волосяне і змішати з соком, вичавленим з половини лимона. Додати оливкову олію до отримання консистенції густої сметани. Маска наноситься на обличчя в теплому вигляді. Ця маска надає живильну і розгладжує дію. Рекомендується для ніжної і сухої шкіри. Є відмінним ліфтингом і знімає втому.

Маска для обличчя з калини. Всі осінні ягоди, застосовувані в косметології для масок, слід спочатку заморожувати. Заморожені ягоди калини обшпарити окропом. Потім – розім’яти ступкою або виделкою, додати кукурудзяну муку чи крохмаль.

Ця маска розгладжує жорстку втомлену шкіру. Знімає сірість, роблячи колір обличчя рожевим і ніжним.

Обліпихова маска для обличчя. Заморожені ягоди обліпихи обшпарити окропом і розтовкти. До отримання густої маси додати будь-який некислий молочний продукт – сир, сметану, вершки. Обліпихова маска особливо корисна для жирної шкіри. Масляні зернятка, що містяться в обліписі, здатні насичувати мікроелементами в’яне, старіючу шкіру.

Чорниця зміцнює судини і звужує пори, тому маски для обличчя з цієї ягоди сподобається жирній, чутливій і комбінованійшкірі. Тільки врахуйте: чорничний пігмент дуже стійкий. Тому маску з чорниці краще за все робити в вихідні дні.

Розітріть одну чайну ложку чорниці і стільки ж суниці з двома ложками нежирної сметани (або йогурту, якщо Ваша шкіра жирна), додайте кілька крапель лимона. Ретельно перемішайте масу, нанесіть на обличчя і через 20 хвилин змийте водою.

Маска для обличчя з горобини і бузини. Розморожені за допомогою крутого окропу ягоди змішують з медом. У маску бажано додати ніжний некислий молочний продукт, який “гасить” підвищену кислотність ягід.

Ця маска здатна очистити і розгладити шкіру будь-якого виду. Надає обличчю ніжний колірний відтінок.

Добре освіжає обличчя картопляно-молочна маска для обличчя: до розім’ятої вареної картоплі потрібно поступово додавати молоко.

Кукурудзяна маска
для обличчя
очищає, стягує, тонізує і зміцнює шкіру, додає матовість жирному шкірному покриву. Цю маску нерідко називають маскою швидкого реагування – нею користуються багато актрис перед виходом на сцену або появою на знімальному майданчику. Її варто застосовувати перед походом у гості чи на відповідальний захід.

Маска для роздратованої чутливої шкіри

Подрібнене листя шпинату зварити в молоці до утворення кашки. Візьміть широкий бинт, складіть в чотири шари. Зробіть прорізи для губ, очей і ніздрів. Остудіть масу, рівномірно нанесіть на бинт і покладіть на обличчя хвилин на 5.

З овочів. Натріть на дрібній тертці будь-які овочі (кабачки, баклажани, капусту, буряк тощо). Кашку накладіть на шкіру обличчя і шиї. Тримайте 20 хвилин. Змийте теплою водою.

З моркви і яєчного жовтка 1 моркву натріть на дрібній тертці. Змішайте з 1 чайною ложкою крохмалю і 1 яєчним жовтком. Додайте кілька крапель лимонного або журавлинного соку. Нанесіть на обличчя. Тримайте 15-20 хвилин. Змийте теплою водою. Обличчя намажте живильним кремом.

Маска для обличчя з моркви. Натерти на тертці дві свіжі морквини й змішати з двома ложками крохмалю і одним яєчним жовтком. Ця маска з моркви живить, освіжає і розгладжує шкіру.

Морквяна маска добре діє на будь-яку шкіру, і робити її можна порівняно часто. Краще всього діє на суху, сіру та потріскану шкіру.

Маска для обличчя з гороху. Виявляється маскою з горохового пюре користувалася імператриця Єлизавета. Маска має омолоджуючий ефект. Її треба робити курсами по 10 днів. Загалом якщо немає свіжого гороху, то беремо звичайний (з якого варимо суп), перемелюємо і змішуємо зі сметаною, вершками або молоком в залежності від типу шкіри.

Далі як будь-яка маска: накладаємо, 15-20 хв відпочиваємо і акуратно змиваємо.

Запропоновані осінні вітамінізовані маски для обличчя насичують шкіру вітамінами. При регулярному використанні їх вплив довготривалий.

Хорошие шины – это уверенность и безопасность на дороге, поэтому не следует на них экономить и покупать не качественные шины.

Залишити коментар