Консервування без солі на зиму

Консервування без солі на зиму

Консервування зі всіма його видами з давніх часів займає важливу частину нашого життя. З наукової точки зору, консервування ─ це технічна обробка продуктів харчування з метою пригнічення життєдіяльності мікроорганізмів. Серед домашнього консервування найбільш поширені такі його види, як соління, квашення, маринування та багато інших. Всі вони мають особливі рецепти і методику виконання. Кухонна сіль здавна застосовується для збереження продуктів методом консервації. На сьогоднішній час всім відома і та шкода, яку завдає сіль на наш організм. Тому, дуже популярним є зараз методи консервування на зиму без солі.

Консервуємо без солі!

Консервувати без солі можна всі харчові продукти. Адже вони самі є джерелом структурованої води, яка за своєю будовою близька до води людського тіла. Сіль не грає особливо вирішальної ролі в процесі консервування. Питання тільки в тому, чи сподобається нам така страва на смак. Сучасні технології консервування без солі справили цілу революцію в сучасній кулінарії. По цій темі написано багато різної літератури. Використовуючи метод консервування без солі, можна зберегти максимум цінних поживних речовин, дуже корисних для здоров’я. Наприклад, при маринуванні або квашенні можна дуже легко обійтися без солі. Домашні заготовки не втратять при цьому своїх якостей. Хоча багато жінок у наш час користуються такими популярними методами збереження продуктів, як сушіння і заморожування. Продуктів багато, але життя одне – це дуже важливе й корисне зауваження для кожного з нас.

Не знаете, что хотите получить на день рождения или другое важное событие? Женские золотые часы станут прекрасным подарком для вас любимой и неповторимой, которые можно приобрести на сайте silvercity.com.ua.

Приклад рецепту консервування на зиму без солі, інгредієнти і інструкція

Є безліч різних рецептів консервування продуктів без солі, що дає великий вибір і багато можливостей. Кожен з нас може легко визначити, що йому ближче до душі і корисніше для здоров’я. Наведемо приклад рецепту консервованих баклажанів кружечками в рослинній олії без солі.
Інгредієнти:
Баклажани – 5 кг;
Цибуля ріпчаста – 200 г;
Морква – 200 г;
Корінь петрушки і селери – 200 г;
Рослинна олія – ​​750 г.
Інструкція по приготуванню:
1. Баклажани опустити в киплячу воду на 5 хвилин.
2. Вийняти, нарізати шматочками завтовшки 2 см.
3. Обсмажити в рослинному маслі 10 хв.
4. Моркву, цибулю і коріння нарізати і згасити на маслі.
5. Розкласти баклажани в банки, додати овочі і залити олією, на якому смажилося.
6. Стерилізувати 10 хвилин і закатати.

Що не можна забути?

Консервуючи без солі завжди потрібно пам’ятати, що цим методом ми не тільки бережемо своє здоров’я, але і продовжуємо на кілька років своє життя. Сіль не перетравлюється і не засвоюється організмом. Сіль ─ це найшкідливіший для здоров’я продукт. Це отрута для нирок, сечового міхура і серця. Але не можна і повністю відмовлятися від солі. Коли концентрація натрію хлориду в організмі знижується, спостерігається зниження основного обміну. А це шкідливо для самопочуття. Будьте мудрими, знайте міру і бережіть себе!

Залишити коментар