Ікра кабачкова – простий та смачний рецепт

Кабачкова ікра

Ікра з кабачків – дуже смачна страва, яке користується великою популярністю в багатьох країнах. Приготувати таку страву не складе проблем навіть для того, хто практично не знайомий з кулінарією. Перевагою такої страви є те, що для неї вам не будуть потрібні якісь особливі продукти.

Необхідні інгредієнти
Кабачкова ікра – досить легке блюдо, і для його приготування від вас будуть потрібні наступні інгредієнти: кабачки, морква, селера, петрушка, рослинна олія, сіль і перець. Як ви бачите, всі інгредієнти є простими і купити їх можна практично в будь-якому магазині.
Однак якщо ви хочете отримати шалено смачну страву, то повинні керуватися деякими порадами та хитрощами.

Як приготувати кабачкову ікру

Отже, щоб приготувати кабачкову ікру заздалегідь запасіться досить глибокою каструлею. Готувати в ній буде зручніше, ніж у маленькій. Найбільш кращим чином для подібних страв підходять чавунні каструлі, або ж каструлі з нержавіючої сталі. Якщо у вас є каструля з товстим дном, то при приготуванні всі інгредієнти будуть нагріватися рівномірно, що лише поліпшить смак. При наявності емальованої каструлі від приготування краще всього відмовитися, так як овочі до неї пригоратимуть.
Пам’ятайте, щоб отримати найбільш ніжне блюдо, вам необхідно ще перед початком приготування пропустити всі кабачки через м’ясорубку, а після приготування всіх овочів зробіть це повторно. Безумовно, якщо у вас є блендер, то можете скористатися і ним, так як він істотно заощадить ваші сили.
Щоб у вас вийшла найбільш смачна і ніжна ікра, вибирайте молоді кабачки. З таких кабачків ви навіть можете не знімати шкірку.
Коли ви будете варити овочі, вам потрібно буде чекати, поки вся вода ввариться. Однак цей процес досить просто прискорити. Для цього подрібніть сирі кабачки, посипте їх невеликою кількістю солі і залиште стояти на 20-25 хвилин. За цей час з них витече практично вся зайва рідина, яку вам і потрібно буде злити.
Якщо ви плануєте закочувати ікру, то для цього найкраще використовуйте невеликі банки, так у вас до столу завжди буде свіжа ікра. Врахуйте, що всі банки необхідно стерилізувати.

Також пропонуємо приготовути смачний український борщ, який обов’язково прийде до смаку вашим знайомим, рідним та близьким.

Залишити коментар