Корисні властивості та секрети приготування чаю

секрети приготування чаю

Вже сотні років виробництво чайного листа не змінюється – ні з точки зору технології, ні географічно. Чай виростає в гірських районах країн з невисоким рівнем життя – саме там ручна праця коштує дуже дешево. Тому збір чаю здійснюється виключно вручну.

Різновиди чаю

Чай може бути зеленим, чорним, червоним і білим. Саме білий чай і вважають найціннішим видом. Його роблять з верхівок молодих пагонів і практично не піддають обробці. При цьому зелений чай незначно поступається білому, його отримують з молодих пагонів, а процес виготовлення відрізняється несуттєво. Чорний чай піддають і температурній, і хімічній обробці.
Для його виробництва беруть нижнє листя чаю. Червоний чай так називається умовно, оскільки його роблять з квіток гібіскуса.

Корисні властивості чаю

Цей напій незвичайно корисний – він надає тонізуючий, вітамінний і знезаражучий ефект. Зелений і чорний чай мають вплив на кров’яний тиск: чорний чай підвищує його, а зелений – знижує. У чаї міститься багато тіаміну, який чудово впливає на мозкову діяльність. Нерідко під час приготування чаю в нього кладуть різні трави. Наприклад, м’ята або лаванда в чайному напої дозволяє заспокоїти нервову систему і сприяє хорошому сну. У червоному чаї присутньо чимало вітаміну С, його нерідко вживають в холодному вигляді.

На чайних плантаціях, як правило, виробляють зелений, чорний і білий чай. При цьому може виготовлятися звичайний, крупнолистовий, а також цільнолистовий чай. На ціну чаю впливає сорт і нарізка листя.

Приготування чаю

Чай потрібно заварювати в керамічному чайнику. При цьому чорний чай заварюють при температурі 100 градусів, тоді як для білого або зеленого чаю потрібна температура 60-80 градусів. Чорний чай варто заварювати один раз, а зелений – заварюють три-п’ять разів. Чай необхідно випивати протягом години після заварювання.

Щоб приготувати річний чай, потрібно взяти заварювальний чайник, засипати туди три столові ложки заварки і додати чайну ложку цукру. Потім покласти листя м’яти, чорної смородини і малини. Довести воду до кипіння і залити в заварювальний чайник. Через 10 хвилин прекрасний літній напій готовий. Такий чай можна пити і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Холодний чай можна вживати з додаванням кубиків льоду із замороженого лимонного соку.

Чай є дуже смачним і корисним напоєм – він чудово тонізує і насичує вітамінами організм людини. Однак, вибираючи чай, потрібно пам’ятати, що тільки якісний напій принесе користь вашому організму.

Смачний чай чудово доповнить новорічне меню приготоване з любов’ю та кулінарними секретами, яке можна знайти на сайті http://dly-ledi.info/kulinariya/novorichne-menyu-2013. Дивуйте своїх коханих та близьких вишуканими стравами та ароматним чаєм.

Залишити коментар