Як приготувати шоколадний пиріг по-шведськи?

шоколадний пиріг по-шведськи

Ті, хто часто бував у Швеції, ймовірно, вже знають смак шоколадного пирога, який віддалено нагадує відомий американський «Брауні». Але шведи придумали свій варіант цього торта та назвали його «Кладд кака».

Пред тим, як приступити до випічки шведського шоколадного пирога, пропонуємо ознайомитися з п’ятьма важливими рекомендаціями, пов’язаними зі здоровим підходом до харчування.

1.Кондитери Швеції люблять додавати у випічку цукор, зводячи нанівець всі корисні властивості цього чудесного пирога. Зменшіть кількість цукру або, взагалі, замініть його медом.

2. Використовуйте масло, а не маргарин, який шкідливий для кровоносної системи.

3. Додавайте в випічку не білу муку, а борошно більш низького сорту, що містить більше поживних речовин і мікроелементів. У Швеції така мука доступна і дуже популярна серед любителів випічки, які усвідомили важливість безпечного харчування.

4. Купуйте морську сіль, вона містить більше мінералів і більш корисна для людського організму.

5. Намагайтеся додавати в пироги і булочки ванільну есенцію або зернятка натуральної ванілі, оскільки ванілін, який є штучним ароматизатором, викликає алергічні реакції і шкодить здоров’ю.

Для приготування шведського шоколадного пирога потрібно:
- Два великих яйця або три маленьких
- Двісті грам цукру
- Сто двадцять грам вершкового масла
- Три столові ложки какао-порошку
- Сто сімдесят грам борошна
- Щіпка солі
- Зерна ванілі або ванільна есенція
- М’ятна олія

Процес приготування тіста для шведського пирога:

Насамперед – шоколадна маса
Якщо ви готуєте шоколадний пиріг, то дуже важливо пам’ятати головне правило: какао-порошок легко розчиняється в масляному середовищі. Тому почнемо з того, що розтопимо вершкове масло на гарячій плиті і додамо какао. У теплій маслянистій рідини коричневий порошок розчиниться швидко і без грудочок.

Другий крок – основне тісто
Візьмемо яйця, мед або цукор, змішаємо їх за допомогою міксера. Додамо до цього складу борошно, сіль, ванільну есенцію і чайну ложку води. Зіб’ємо масу.

Третій етап – підготовка до випічки
Тепер залишилося з’єднати суміш масла і какао з яєчно-борошняним тістом і збити гарненько міксером. Рекомендуємо додати кілька крапель м’ятного масла, щоб внести неповторний аромат шведських шоколадних ласощів. Таку олію легко придбати в будь-якій аптеці.

Залишилося тільки вилити ніжне і повітряне тісто в підготовлену форму і поставити в духовку на тридцять п’ять хвилин при температурному режимі 175 градусів.

Пиріг повинен вийти твердим зовні, покритим хрусткою ароматною скоринкою, але м’яким і тягучим всередині. Смак пирога – ніжно-шоколадний з легкими відтінками солодкої ванілі і свіжої м’яти.

Залишити коментар