Топ 6 продуктів для схуднення

Майже кожен, хто сидить на дієті, скаржиться на одноманітне меню. Доводиться їсти одні й ті ж продукти, дотримуючись раціону обраної дієти. Це буває досить нудно і псує настрій. Нижче наведемо корисні поради по вибору продуктів, які допоможуть вам урізноманітнити дієтичне меню і, в той же час, будуть сприяти схудненню.
Кориця
Ця улюблена багатьма пряність приводить в норму рівень глюкози в крові. Можна додавати корицю в чай, каву, йогурт, щоб вони стали солодкими, але при цьому ви не збільшите кількість калорій, як якщо б додавали цукор, і, крім того, принесете користь своєму здоров’ю.
Булгур
Це слово мало кому знайоме в Україні. І не дивно – це особливий тип крупи з пшениці, що користується популярністю в країнах Середземномор’я, Балкану і Близького Сходу. Даний продукт здатний забезпечити організм енергією на весь день, при цьому в ньому низький вміст жирів і багато клітковини.
Боби
Відрізняються високим вмістом білків і клітковини. Легкі в приготуванні.
Грецький йогурт (фільтрований)
Особливий тип йогурту, який фільтрують через папір або тканину. Консистенція одержуваного продукту являє собою щось середнє між сиром і йогуртом. При такій процедурі у йогурту зберігається кислий смак, а сироватка видаляється з продукту. Грецький йогурт рекомендований дієтологами для схуднення, так як він містить набагато більше протеїнів, ніж звичайні йогурти. У процесі перетравлювання цих додаткових протеїнів організм спалить більше калорій.
Квіноа
Ще один багатий протеїнами продукт, маловідомий українській людині. Інші назви квіноа – це чилійська лобода або рисова лобода. Ця зернова культура є лідером серед інших зернових по вмісту протеїнів – 16,2 %. Квіноа багата також і клітковиною, що нормалізує травлення. Крім того, цей продукт містить велику кількість мінералів – заліза, фосфору, селену, цинку, кальцію, а також вітамінів групи B і вітаміну E. Дієтологи радять у кашу з квіноа додавати різні сухофрукти і горіхи. Приготована каша за смаком схожа на кашу з неочищеного рису.
Батат (солодка картопля)
Дієтологи радять вживати в їжу печений батат як самостійне окреме блюдо без додавання соусу або м’яса. Це буде дуже смачно, так як солодка картопля при запіканні стає надзвичайно ароматною. Якщо їсти його без добавок, то це допоможе зменшити калорійність раціону. У солодкій картоплі багато калію, вітаміну С, бета – каротину і клітковини.

Залишити коментар