Основні секрети смачної випічки

рецепти випічки

Напевно не знайти такої людини, яка б відмовився від смачної їжі. Випічка – одна із самих затребуваних страв у всьому світі. Як би жінки не намагалися від неї відмовитися на користь фігури, настає той день, коли вони все ж здаються. Ну, а чоловіки, в більшості своїй, взагалі не відмовляються від смачненького і солоденького. Як же порадувати своїх рідних, близьких і коханих смачною випічкою?
Ті, хто часто пече пироги, тортики і всякого такого роду смакоту, прекрасно знають, що є безліч прийомів, щоб зробити випічку ароматною і шалено смачною. Найвірнішим способом є додавання у випічку спиртних напоїв. Цим способом кулінари користуються давно.
У різному тісті алкоголь виконує свої функції – надає тісту піднятися краще, надає легкість. І у всіх випадках, звичайно ж, дарує випічці чудовий аромат. Всі чудово знають, що при великій температурі весь алкоголь випаровується, залишаючи лише тонко вловимий смак. Тому підходити до питання вибору алкоголю варто акуратно. Дужечасто, кулінари радять додавати у випічку лікери. Адже лікер – напій алкогольний, який приготовлений з прянощів, фруктових соків, ягідних соків, запашних трав. Найбільш поширеним лікером є Амаретто. Цей чудовий напій виготовлений на основі абрикосових ядерець і має ні з чим незрівнянний аромат. Лікерів на нашому ринку представлено досить велика кількість, кожен з яких неповторний. Для випічки професіонали рекомендують зупинитися на апельсиновому лікері, яєчному або кремовому напої.
Ну, а як же без рецептів. Рецепти випічки з лікером користуються популярністю. Їх дуже багато в кулінарних книгах. Поділимося самим простим рецептом, який буде під силу навіть початківцю кулінару. Пропонуємо Вашій увазі бісквіт з яєчним лікером.
Для тіста необхідно взяти 250 грам цукрової пудри і розтерти з 5 яйцями, додати поступово 125 грам крохмалю, 125 грам борошна, 250 мл олії рафінованої без запаху, 250 мл яєчного лікеру, 2 пакетики ванільного цукру і 4 ч л пекарського порошку. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо, щоб уникнути грудочок. Форму для бісквіта потрібно попередньо змастити маслом і посипати панірувальними сухарями. Тісто виливаємо в підготовлену форму і ставимо в духову шафу на 50 хвилин при температурі 180 градусів.
Цілком можливо, що спробувавши бісквіт по цьому ж рецепту, Ви захочете приготувати аналогічний бісквіт, замінивши яєчний лікер, наприклад, на лікер Амаретто.
Звичайно, рецептів випічки з лікером дуже багато. Спробувавши один рецепт, починайте експериментувати, і Ви обов’язково знайдете свій улюблений і постійний рецепт домашньої випічки з лікером.

Невероятно полезными лекарственными свойствами обладает ягода брусника, травы которой используются в народной медицине для профилактики и лечения многих заболеваний.

Залишити коментар