
Дієту призначають на 2-4 дні після дієти № 0А, від якої відрізняється доповненням у вигляді: рідких протертих каш з рисової, гречаної крупи, геркулеса, зварених на м’ясному бульйоні або на воді з 1/4-1/2 молока; слизових круп’яних супів на овочевому відварі, слабких знежирених м’ясних бульйонів з манною крупою; парового білкового омлету, яєць некруто; парового суфле або пюре з нежирного м’яса або риби (звільнених від жиру, сухожиль, шкіри); до 100 г вершків, желе, мусів з некислі ягід. У раціоні 40-50 г білка, 40-50 г жиру, 250 г вуглеводів; 1500-1600 ккал; 4-5 г куховарської солі, до 2 л вільної рідини. Їжу дають 6 разів на день, не більше 350-400 г на прийом.
Приклад меню дієти № 0Б
1-й сніданок: рідка протерта гречана каша на воді – 200 г з молоком та 5 г вершкового масла, паровий білковий омлет з 2 яєць, чай з лимоном.
2-й сніданок: вершки – 100 г, відвар шипшини – 100 г.
Обід: бульйон м’ясний з манною крупою – 200 г, парове суфле з відвареного м’яса – 50 г, відвар компоту – 100 г.
Полудень: яйце некруто, желе фруктове – 150 г, відвар шипшини – 100 г.
Вечеря: суфле з відварної риби парове – 50 г, рідка протерта геркулесова каша на м’ясному бульйоні – 200 г з 5 г вершкового масла, чай з лимоном.
На ніч: желе фруктове – 150 г, відвар шипшини – 100 г.
На весь день: 50 г цукру і 20 г вершкового масла.
Пропонуємо відвідати сайт рецептів, де Ви зможете знайти массу смачних кулінарних страв та показати всім, яка Ви чудова хазяйка.