Фруктово-ягідні маски для обличчя домашнього приготування

19.10.2010

фруктово-ягідні маски для обличчя, маски для обличчя домашнього приготування, маски для обличчя

Природа нам дарує чудову можливість скористатися фруктами і ягодами для приготування домашніх масок. Чи потрібно зайвий раз повторювати, що ніяка магазинна маска не зрівняється з натуральною домашньою, особливо якщо в її склад входять найсвіжіші фрукти або ягоди  , що називається, «з грядки». Такі маски для обличчя – справжнє джерело вітамінів, мінералів і антиоксидантів, тонізуючі шкіру обличчя і продовжують її молодість.

Предлагаем посетить интересный сайт alinka.net и пройти интересные бесплатные онлайн тесты для девушек, которые смогут рассказать о Вас много нового о чем раньше Вы и не догадывались.

Для фруктово-ягідної маски для обличчя можна використовувати будь-які свіжі спілі ягоди і фрукти, подрібнені в пюре. Маски наносяться на очищену шкіру обличчя на 15-20 хвилин, потім змиваються прохолодною водою.

Існує безліч видів масок – вони можуть надавати очищаючий, зволожуючий, поживний, вибілюючий або лікувальний ефект.

* При сухій шкірі в маски для обличчя додають жовток або сметану, при пористій – білок чи маложирних йогурт.

* Для пом’якшення та зменшення запалення чутливої  шкіри у маску можна додавати рослинне масло або пюре з вареної картоплі.

* Якщо маска для обличчя вийшла занадто рідкою, її можна загущати вівсянкою, крохмалем, толокном, сухим молоком, білою глиною.

Абрикосова або персикова маска. Сік абрикосів і персиків заспокоює роздратовану і запалену шкіру обличчя. При жирній шкірі кашку з абрикосів змішують з кислим молоком.

Апельсинова, мандаринова або грейпфрутова маска для обличчя найкраще підходить для жирної або комбінованої шкіри. Така маска очищає і підсушує проблемну шкіру й надає їй тонус.  М’якоть цитруса потрібно подрібнити разом з кісточками в блендері або видавити сік. Потім маску потрібно трохи загущатися вівсянкою, крохмалем або білою глиною.

Кавунова або динна маски добре зволожують і тонізують шкіру обличчя, відновлюють пружність зів’ялої шкіри. Диня надає шкірі м’якість та еластичність. Маску потрібно загущатися крохмалем або вівсянкою. Для жирної шкіри в суміш додають кілька крапель лимонного соку. Кавунову маску можна робити часто – через день або навіть щодня.

Бананова маска для обличчя є гарним зволожуючим і пом’якшувальною засобом, застосовується для розгладження зморшок. Маска з кашки бананів особливо корисна для сухої шкіри, що в’яне.

Виноградна маска підійде для будь-якого типу шкіри. Вона чудово зволожує і розм’якшує шкіру обличчя, а також покращує колір обличчя. М’яка фруктова кислота, що міститься у винограді, відшаровує відмерлі частинки шкіри і зробить її ніжною і гладкою. Для приготування маски змішайте декілька ложок виноградного соку зі столовою ложкою толокна, борошна або крохмалю. Додайте трохи яєчного жовтка. Дія маски посилиться, якщо ви подрібніть м’якоть разом з кісточками.

Вишнева маска вітамінізує і тонізує шкіру, а також покращує колір обличчя, надаючи шкірі квітучий і здоровий вигляд. Щоб сік вишні легко змився, додайте в маску кілька крапель будь-якого рослинного масла.

Полунична або малинова маска володіють поживним, освіжаючим і розгладжуючим ефектом. Ці маски підходять для будь-якого типу шкіри, але особливо вони гарні при сухій і потрісканій шкірі обличчя. При жирній шкірі розітріть ягоди і змішайте зі збитим білком. Пюре з полуниці або малини також послужить відмінним скрабом для обличчя.

Журавлинна маска тонізує, омолоджує і живить шкіру вітамінами. Її роблять при нормальній або жирній шкірі обличчя. Змішайте чайну ложку журавлинного соку, чайну ложку картопляного борошна і білок одного яйця. Маску тримаєте в протягом 15 хвилин, після чого змийте теплою водою.

Мангова маска для обличчя володіє сильними протизапальними і загоюючими властивостями, містить безліч вітамінів, ензимів і мікроелементів. Особливо корисна мангова маска для лікування шкіри обличчя при сонячному опіку. Для такої маски м’якоть манго роздрібнюють і змішують з кефіром.

Папайева маска особливо корисна при загрубілій шкірі, вона пом’якшує та очищує шкіру. Ензими папайї надають глибокий очищуючий ефект, звільняють шкіру від віджилих клітин.

Смородинна маска - для неї можна використовувати як чорну, так і червону смородину. Ці вітамінні маски відмінно тонізують мляву і старіючу шкіру обличчя. Маска з недостиглої червоної смородини знебарвлює ластовиння.

Яблучна або грушева маски для обличчя містять вітаміни і мінерали, живлять шкіру, а також очищають і розгладжують її. Ці маски однаково хороші для шкіри всіх типів, але особливо для в’янучої шкіри.

Не бійтеся експериментувати і змішувати в масках кілька різних фруктів і ягід. Це тільки посилить загальний ефект і принесе вашій красі додаткову користь.


Залишити коментар